РАЗСАДНИК ПЛОВДИВ Савел Агро

Производство на сертифициран посадъчен материал и проектиране на трайни насаждения

Богатата овощна реколта не е въпрос на късмет, а на добре обмислен избор. Ето защо ние приемаме предизвикателството да Ви докажем, че с наша помощ резултатите Ви винаги ще бъдат повече от удовлетворяващи.

„Савел – Агро“ ЕООД е дружество, основано през 1997 г., чиято дейност обхваща:

  • Производство на стандартен и сертифициран овощен посадъчен материал от листопадни култури;
  • Изготвяне на проект и създаване на трайни насаждения;
  • Консултиране от избора на терен до встъпването в плододаване.
разсадник пловдив

Извършваме лицензирано производство в сътрудничество с “Feno”, Италия и “GEVO” MBH, Германия. Зад гърба си вече имаме над 5000 дка изградени разсадници за посадъчен материал и овощни градини.

Това, което ръководи нашата дейност, са стандартите, наложени от добрите земеделски практики (GLOBAL GAP). Отглеждаме посадъчен материал, които удовлетворява както българските, така и европейските стандарти. Разполагаме с необходимите удостоверения и регистрации от „Националната служба по растителна защита“ и „Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол“.

При нас избирате от основни видове плодни дръвчета – ябълки, круши, вишни, череши, сливи, кайсии, праскови, бадеми. Когато подбираме сортовете, се стараем плодовете да отговарят на три задължителни условия: да притежават отлични вкусови качества, да са полезни за здравето и да са устойчиви на основни заболявания като струпясване, брашнеста мана, огнен пригор и други бактериални болести. Така гарантираме доброто здраве, дългия живот и богатото плододаване при минимум употреба на пестициди, което създава условия и за редица икономически ползи. Освен това, по-малко третираните по химически начин плодове са по-вкусни и се отразяват по-добре на здравето.

В наши собствени маточници произвеждаме калеми и подложки. Екип от опитни специалисти подбира най-добрите сред подложките за съответните видове и по този начин подсигурява пълноценното развитие, жизнеността и издръжливостта на дръвчетата. С интерес следим новостите в отглеждането на овощния разсад, опазването на чистотата и разнообразието на сортовете.

Поверете изграждането на разсадници и овощни градини в ръцете на нашия отлично квалифициран екип. Ние ще Ви предложим професионална консултация и съдействие при избора и съставянето на оценка на терена, а също и при изготвянето на проект за насажденията, опорната и напоителната система. Ще Ви препоръчаме най-подходящите за съответната почва видове и сортове растения.

След вземането на решение какъв да бъде посадъчният материал и неговото засаждане, е ред на може би най-сложния етап – отглеждането на присъдени овощни дървета. За да израснат дръвчетата здрави и плододаващи, специалистите на Разсадник Савел Агро в Пловдив ще бъдат до Вас през цялото време, като Ви консултират по всички въпроси.

С наша помощ над 5000 дка разсадници и овощни градини вече зарадваха своите собственици с богат плододобив. За да постигнете и Вие отлични резултати, последвайте техния пример.